Rólam

                                                                             Kedves Olvasóm!

Köszöntelek személyes blogomon, amely egyben az egy évig tartó japán tanulmányaim útinaplója. A honlap elkészítésével elsődleges célom, hogy családom és barátaim számára bepillantást engedjek a Tokióban töltött mindennapok élményeibe, saját magamnak pedig, hogy a tapasztalatokat, rácsodálkozásokat ebben a formában is megörökíthessem. Számításaim szerint annyi új élmény fog rám zúdulni a napok során, az emlékezet pedig igencsak véges, hogy hasznos lesz rendszeresen reflektálni a látottakra, tanultakra.

Emellett remélem, hogy azok is találhatnak egy-két érdekességet, ötletet vagy megfogadható tanácsot, akik Japánba készülnek akár turistaként, akár hosszabb időre kiköltöznének tanulni vagy dolgozni, vagy csak egyszerűen érdekli őket a japán kultúra valamelyik aspektusa. Bevallom, nekem is nagyon jól jött, hogy kiköltözésem előtt kint tanuló diákok blogjait olvashattam, ami adott némi támpontot a felkészüléshez.

Mivel a japán kormány ösztöndíjasaként a Young Leaders' Programon veszek részt az idei tanévben a Graduate Institute for Policy Studies (GRIPS) nevű egyetem hallgatójaként, talán azok is hasznos információkat olvashatnak itt, akik a jövőben készülnek erre a programra jelentkezni.

Disclaimer

Előre szeretném bocsátani, hogy ez az első honlapom/blogom, az IT-nak eddig maximum a jogi szabályozásával foglalkoztam részletesen. Talán pont ezért is óvakodtam tőle paranoiásan, mint a tűztől. Így nem csoda, hogy nem vagyok gyakorlott posztoló, nem szokásom minden reggelim képét megosztani a nagy nyilvánossággal semmilyen közösségi felületen. Ez persze most változhat, tekintve, hogy számomra minden nagy újdonság lesz - beleértve a japán gasztronómiát is - legyen az mindennapi fogás vagy kuriózum. 

    

© 2019 Éva MB.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!